5 Aralık 2015 Cumartesi

Eski Yıpranmış Kutuların Hayata Dönme Serüveni

 Başlığa aldanmayın,kısacık bir hikaye aslında. Eski püskü, elinize geçtiği an çöpe atma isteği uyandıran kutuların ömrünü uzatmaya çalıştım. Daha doğrusu kullanılabilir hale getirdim. Bu gerekli bir iş midir karar sizin.


 Geçenlerde annemin geçmişten kalma hazinelerini yol yordama sokarken (ipler bir yere yünler bir yere) bu kutular kendine yer bulamadı. Şekilleri ve derinlikleri hoşuma gittiğinden bir ~Acaba? sorusu ile işe koyuldum. Önceki yayınlarımdan birinde bahsetmiştim, yapışkanlı kağıtlardan. Bunların kullanım alanları çeşitli lakin ben kutu kaplamasında kullanıyorum ve çok farklı güzel desenlileri de mevcut. Biz eski, yıpranmış ve ezilmiş kutularımıza dönelim; Kaplama kağıdı biraz sert olduğundan tam bir form veremese de kutulara, kutular eski hallerine nazaran daha derli toplu duruyorlar. Hafif yamuklukları göze batmasın nede olsa el emeği deyip içinden kurt çıkan organik elma misali sevin yaptıklarınızı.


 Şimdilerde, organize etmek düzenli olmak adına boş ve desenli kutular satın alıyoruz. Hediye alıyoruz bir arkadaşımıza ve birde şık kutu arama derdine düşüyoruz. Asıl olan eldekileri kullanıp kendi evinizde dahi üretici pozisyona geçebilmemiz. Bu kutular geri dönüşüme girse dahi 3-4 yaprak kağıt olacaktı, kuvvetle muhtemel yine çöpe atılacaklardı. Siz üreten olun, muhakkak işinize yarayacaktır. 


3 yorum:

  1. ellerine sağlık. yapışkanlı bantlar da kullanılabilir, onların kırışma ihtimali daha az. ama tabi kalın şerit halinde olanları kastediyorum:) zemin büyük olunca bant biraz zahmetli olabilir. çok güzel olmuş, geri dönüşüm forever :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnceleri biliyorum bantların, söylediklerinize de bakacağım kulağıma kullanışlı geldi;)

      Sil
  2. Konu ile alakasız ama blogunuzda responsive bir şablon işinizi görür diyebilirim.

    YanıtlaSil