21 Şubat 2015 Cumartesi

Sepet İçi Düzenleyicisi

  Küçükken böyle düzenli bir çocuk değildim, o karışıklığın içinden istediğimi bulup kullanabiliyordum. Yaş ilerledikçe düzensizliğin etkileri aradığını bulamamak yada aldığını unutmak olarak dönünce bilumum olgu ile savaşır hale geldim. Bu sepet içi düzenleyicisi de benim bir savaş ganimetim. 


 Annem zamanında biri yeşil biri sarı olmak üzere iki kumaş almıştı salı pazarından mutfak önlüğü dikmek için (yanlış hatırlamıyorsam,metresini  beş TL den).  Benim ana malzemem oldu sarı kumaş, önce hayal edip çizmeye sonra da kesip dikmeye başladım. 


  Sepetin ölçülerine göre hesaplamalarımı yapıp (fuzuli işler mühendisi olduğumdan bu ölçmeler :) ) tamamladıktan sonra küpelerin yüzüklerin vesairenin yerlerinin dizaynlarını tasarladım. Dizaynımın temel amacı kolay ulaşılabilir ve seçeneklerin görülebilir olması idi. 


 Bu tür işlerin en eğlenceli anı tüm işlemleri bitirip kullanmak, bir sepet dolusu takılarımı yeni bölmelerine yerleştirirken Amerikayı keşfetmiş gibi mutluydum. Abartmıyorum. 


 Son işlem sepet içine yerleştirmek, kullandığım malzeme kumaş olduğundan sepet içinde katı durup şeklini muhafaza etmesi beklenemez. Dolayısı ile bir fikir üretmem gerekiyordu. Takı yapımında boncuklar için kullanılan uzun ince demirler ile düzenleyiciyi sepet içine belirlediğim noktalardan astım. Tam da istediğim gibi sonuç verdi çözümüm.


   Sonrası, sonsuza kadar mutlu ve düzenli yaşadılar. Sağlıcakla kalın.





20 Şubat 2015 Cuma

'Bere'lenelim



 Sosyal veya siyasi bir mesajdan ziyade 'bu sümük donduran soğuklara karşı kafamızı koruyalım' mesajını içermektedir. Karlı günlerde lahana misali sarıp sarmalanıp dışarı çıkmak lazım, kafamıza da bir bere iyi gider. İki üç sene önce bir 15 tatil sürecinde örüp anneanneme hediye etmiştim bu bereyi. Çekmecede duruyor öyle, soğuklarda yatarken giysin diye verdiğim hediyeyi gittiğimizde ya ben yada teyzelerim kullanıyoruz. Benim yaptığımı hatırlamadığından sürekli bana hediye etme isteğinde, ne kadar hatırlatsam da olmuyor. Aynı senaryoyu her bere ortaya çıktığında yaşıyoruz.


 Eskiden yapmış olduğum bir işlem olduğundan formülünü hatırlamamaktayım. Yapmanız gereken kendi kafa ölçünüze göre ilmik çekip başlamak. Kulak kısımlarını mavi keçeden yaptım; kalp şeklinde kesip diktim. Paylaşıyorum ki ilham olsun, o güzel eller iki şiş alıp örsün.  

not; konu mankenime teşekkür ediyorum